Bedrijfsgeschiedenis

Veap Shield United is opgericht op 6 augustus 1981 te Randwijk door de heren W.L.M. Veens en R. Rap. Het was een afstudeerproject dat is uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de markt. Veap Shield United is begonnen met het maken van aircones voor opleggers die voornamelijk voor transportbedrijven een uitkomst boden en is zich later gaan focussen op dealers en carrosseriebouwers. Dit begon in Nederland, maar na verloop van tijd kwam er ook vraag naar onze producten in het buitenland.

De naam Veap Shield United komt voort uit de twee namen van de heren die het bedrijf opgericht hebben, namelijk W.L.M. Veens (de eerste twee letters) en R. Rap (laatste twee letters). Het tweede en derde woord van de organisatienaam is vooral vanuit internationaal perspectief gekozen.

Het magazijn is in 2003 gecentraliseerd en samengegaan met ABK Kunststoffen in Kesteren. In 2007 is Veap Shield United verhuisd naar het pand in Dodewaard, waar op dit moment alle drie de ondernemingen zitten die onder de Dacomotive groep vallen.

In 2015 neemt G. van Kleef Veap Shield United over, vanaf dat moment valt Veap Shield United onder de Dacomotive groep.

Oprichting in de Betuwe

In 1981 is Veap Shield United opgericht te Randwijk.

Overname ABK Kunststoffen

In 2002 neemt W.L.M. Veens ABK Kunststoffen over om een nieuw marktsegment te betreden.

Verhuizing naar Dodewaard

In 2007 is Veap Shield United verhuisd naar een multifunctioneel pand te Dodewaard.

Overname Veap Shield United

In 2015 is Veap Shield United overgenomen door G. van Kleef.

Missie

Veap Shield United biedt haar klanten aerodynamische toepassingen voor vrachtwagens. Veap Shield United heeft drie kernwaarden, waarmee ze zich onderscheiden in de markt. Uit deze kernwaarden vloeit een product die onze organisatiedoelen ondersteunen.

Visie

Veap Shield United wil excelleren op gebied van innovatie en zo haar klantenkring vergroten. Het doel om te excelleren in innovatie zal de komende jaren worden uitgebreid en het vergroten van de professionaliteit gaat hiermee gepaard. Veap Shield United streeft naar het behalen van doelen aan de hand van haar drie kernwaarden.

Onze speerpunten

Bij Veap hebben we drie speerpunten:
Aero, Style & Green

Met dank aan ons voorraadbeheer zijn de meest gangbare producten op voorraad en kunnen wij relatief snel leveren, eventueel inclusief montage. Veap Shield United beschikt over een moderne montagewerkplaats, voorzien van alle faciliteiten om producten op de juiste wijze op uw wagen te monteren. Onze ervaren monteurs zorgen voor een goede afwerking van uw vrachtwagen. Mocht u kiezen voor producten zonder montage, dan kunnen deze door onze eigen chauffeur bij u worden afgeleverd.

De sterke focus op nieuwe modellen betekent niet dat u enkel voor deze modellen bij Veap Shield United terecht kunt. De mallen van minder actuele modellen blijven nog jaren bij ons in de opslag liggen, waardoor wij ook veel oudere bedrijfswagens van het Veap Shield United design kunnen voorzien.

Logo

Bij Veap Shield United profiteert u van bijna 40 jaar ervaring in de vrachtwagenbranche. Al sinds de start van het bedrijf in de vroege jaren '80 ontwikkelen wij dakspoilers en doen dit vandaag de dag nog steeds.

Informatie Veap Shield United

Onze service

Contact

Einsteinstraat 1, 6669 NC
Dodewaard, NL