WLTP Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure

De NEDC-certificeringsprocedure wordt opgevolgd door de 'Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure' (WLTP) voor het vaststellen van verbruiks- en emissiewaarden. De sinds 1992 in Europa gebruikte 'New European Driving Cycle' (NEDC) is oorspronkelijk als theoretische meetrit ontwikkeld. Een moderne certificeringsprocedure moet echter meer met de realiteit overeenkomende waarden opleveren. Dit is een eis waaraan de NEDC-procedure niet meer kon voldoen. Daarom is op initiatief van de Europese economische commissie van de Verenigde Naties (UNECE) de WLTP-procedure ontwikkeld. De nieuwe WLTP-cyclus is gebaseerd op empirisch vergaarde, werkelijke rijgegevens en is daardoor duidelijk representatiever.

Bovendien wordt de uitstoot van schadelijke stoffen bij de nieuwe certificeringsmethode gemeten terwijl het voertuig daadwerkelijk op de weg rijdt: bij de nieuwste emissienormen Euro 6c, Euro 6d-TEMP en Euro 6d wordt de WLTP-certificering in laboratoria aangevuld met een meting van de uitstoot van schadelijke stoffen op de openbare weg. De vaststelling van 'Real Driving Emissions', kortweg RDE genoemd, moet ervoor zorgen dat emissiegrenswaarden voor stikstofoxiden en het aantal deeltjes niet alleen onder laboratoriumvoorwaarden niet worden overschreden, maar ook in het reële wegverkeer.

VEAP Shield United is specialist in aerodynamische toepassingen zoals spoilers, zijfenders en bodystyling. Onze producten hebben dan ook direct een positieve invloed op het verbruik en CO2 uitstoot van een voertuig. Die invloed wordt gemeten in onder andere windtunnel testen. Inmiddels werken wij samen met diverse autofabrikanten en ontwikkelen we producten die bijdragen om brandstofverbruik en CO2-uitstoot te verminderen. Zo vindt u in ons assortiment de zogenaamde WLTP spoilers voor onder andere de Volkswagen Crafter en MAN TGE. Voor andere fabrikanten en carrosseriebedrijven is VEAP Shield United partner bij het opstellen van de zogenaamde WLTP-berekening bij op- of ombouw van een voertuig. 

Klik hier voor meer informatie over onze windtunnel testen.

Meer weten over WLTP? Kijk op www.wltp-info.nl.