0% uitstoot is onze missie

Eén van Europa's grootste windtunnels bevindt zich in Eindhoven bij de Universiteit van Technologie. In deze hypermoderne ruimte is het mogelijk om windstromen tot in de kleinste detail te meten. Dit is een ideale manier om te kijken hoe voertuigen efficiënter met brandstof om kunnen gaan. Daarnaast is het ook een mooie manier om op wetenschappelijk niveau de voordelen van de VEAP producten te laten zien. Deze metingen zijn onderdeel van een groter project: '0% emission is our mission'. Met dit project, probeert de fabrikant van aerodynamische toepassingen te vechten voor minder uitstoot en meer brandstofbesparing.

Klik hier voor een samenvatting van een dag in de windtunnel. 

In de komende jaren, zullen er een hoop dingen veranderen in de Europese Unie met betrekking tot consumptie en uitstoot. De regels zijn gemaakt en VEAP Shield United wil hier preventief op reageren, door dit project te starten. Het effect van de wind is gemeten met behulp van schaalmodellen. Met deze schaalmodellen kunnen we bijvoorbeeld het effect van windstromen op de CO2-uitstoot met een prototype bestelbus meten. Dit is gevisualiseerd met rook en lasers. De data die uit de testen kwam, wordt nog verder onderzocht. Op het schaalmodel is de weerstand gemeten met en zonder VEAP producten. Deze data is met elkaar vergeleken en het blijkt dat een prototype met VEAP producten minder brandstof gebruikt en minder CO2-uitstoot heeft dan een prototype zonder VEAP producten. Wat voor ons al duidelijk was, werd door TU Eindhoven nog eens bevestigd: VEAP Shield United zorgt voor een duurzamere wereld. 

Klik hier voor de brochure.

Bij Veap Shield United profiteert u van bijna 40 jaar ervaring in de vrachtwagenbranche. Al sinds de start van het bedrijf in de vroege jaren '80 ontwikkelen wij dakspoilers en doen dit vandaag de dag nog steeds.

Onze speerpunten

Met dank aan ons voorraadbeheer zijn de meest gangbare producten op voorraad en kunnen wij relatief snel leveren, eventueel inclusief montage. Veap Shield United beschikt over een moderne montagewerkplaats, voorzien van alle faciliteiten om producten op de juiste wijze op uw wagen te monteren. Onze ervaren monteurs zorgen voor een goede afwerking van uw voertuig. Mocht u kiezen voor producten zonder montage, dan kunnen deze door onze eigen chauffeur bij u worden afgeleverd.