VEAP Shield United presenteert duurzaamste spoiler

Afbeelding

We keken uit naar deze internationale automotive beurs. Deze editie staat in het teken van duurzaamheid. VEAP speelt hierop in door de nieuwste ontwikkeling te presenteren: een volledig circulaire spoiler van natuurlijk materiaal. Deze spoiler is geproduceerd uit 100% natuurlijk materiaal op basis van hennep en 100% plantaardige hars. Deze primeur sluit aan bij de duurzaamheidsstrategie.

Veap Shield United hecht veel waarde aan duurzaamheid met respect voor mens en milieu. Daarnaast ontstaat vanuit de markt een steeds grotere vraag naar duurzame producten. “We zijn erg trots op onze innovatie en willen deze graag een podium geven tijdens IAA Hannover.” vertelt Gerrit van Kleef, directeur bij VEAP Shield United. Normaliter worden vele aerodynamische producten gemaakt van kunststoffen. Met het doel ‘0% emission is our mission’ kijkt Veap verder dan wat het product moet veroorzaken. Door de materiaalkeuze te bevragen, wordt de spoiler nog duurzamer. Hij vervolgt: “Deze spoiler kan aan het einde van de levenscyclus volledig biologisch worden afgebroken. Het is niet enkel een primeur binnen ons assortiment, maar binnen de gehele transportwereld.”

Tijdens de experimenten is het polyester vervangen door uitsluitend natuurlijke materialen die minimaal dezelfde robuuste en slijtvaste kwaliteit biedt. Van deze vezels worden vellen gemaakt die tijdens het productieproces in de mal geplakt worden. De hars die is gebruikt, wordt geproduceerd uit afvalmateriaal van planten en is de eerste 100% biobased hars ter wereld. “Het is een schitterende stap naar een duurzaam productieproces, maar we willen nog veel meer stappen maken. Het kan ons niet duurzaam genoeg.”

Veap stelt hoge eisen aan nieuwe producten. Elk product dat zij ontwikkelen wordt op diverse fronten getest. Zowel tijdens het 3D-ontwerpproces als tijdens de productie besteden we hier veel aandacht aan. Gerrit: “We zijn daarom erg trots dat we deze duurzame spoiler hebben kunnen ontwikkelen waarbij de vertrouwde Veap kwaliteit gewaarborgd blijft. Dit eerste product laat zien waartoe we in staat zijn en kan in de toekomst een mooie toevoeging zijn aan ons assortiment.”

VEAP Shield United is al ruim veertig jaar marktleider op het gebied van aerodynamische toepassingen voor lichte en zware bedrijfswagens, en probeert op die manier bij te dragen aan een duurzame transportwereld. Gerrit: “We zijn trots dat we dit nu ook kunnen doen met duurzame producten”.

Terug naar het overzicht